miercuri, 23 iulie 2014

Cu bicicleta pe perete

V-ati imaginat vreodata cum ar arata o bicicleta amplasata pe peretele din living?
Da, o bicicleta pe perete, colorata sau nu, noua sau vintage este o idee geniala in amenajarea spatiilor comerciale, fie cluburi, pub-uri sau baruri si de ce nu, in amenajarea interiorului.


Pentru decorarea unui interior artistic, amplasati o bicicleta vintage intr-o rama de lemn sau metal, peretele poate sa fie din caramida sau acoperit cu o panza vintage. Atat iubitorii de ciclism cat si cei cu simt artistic se pot bucura de bicicleta si in amenajarea interiorului pentru a crea un décor interesant si practic.



marți, 22 iulie 2014

Bonsaiul - un copacel fascinant

Bonsaiul a aparut in China in urma cu 2000 de ani, apoi in Japonia,  fiind cunoscut ca un pom in ghiveci, un copac in miniatura cu forme si marimi diferite, un copacel fascinant.



Cultivarea si ingrijirea bonsaiului in Japonia a devenit o adevarata arta care presupune un simt artistic si rafinat cu sentimentul de a crea ceva frumos. Arta cultivarii bonsailor este mult mai complexa decât creșterea si ingrijirea altor plante in ghivece, deoarece necesită un angajament mult mai mare, atat fizic cat si emotional. Bonsaii la inceputuri au fost crescuti de calugari in manastiri, dupa care au fost adusi in casele aristocratilor, reprezentand prestigiu si onoare.

joi, 3 iulie 2014

Amenajarea livingului in stil oriental

Pentru amenajarea livingului oriental cele mai cunoscute stiluri sunt chinezesc si japonez, ambele caracterizate prin accente de culoare si materiale naturale, specifice stilului oriental.

                                                                   Sursa foto: Exotique 

Mobilierul in stil japonez este minimalist, caracterizat prin linii clare, realizat din lemn nobil sau din bambus unde amestecul de culori calde si materiale naturale aduc farmec si originalitate in casa ta.
Mobilierul in stil chinezesc are aspect lacuit, unele piese sunt lucrate manual, pictate sau sculptate folosind motive traditionale, animale, pasari si flori.


                                                                 Sursa foto: Exotique

Pentru amenajarea unui living simplu si elegant alegem canapele din fibre naturale, mese de cafea joase si perne de podea colorate pentru a crea o atmosfera de relaxare si armonie.
Pentru amenajarea unui living oriental – nobil, alegeti canapele din lemn, scaune imperiale vechi, un bufet pentru depozitare precum si decoratiuni valoroase din portelan, in combinatie de alb si albastru cobalt.
Un alt element specific pentru amenajarea livingului este paravanul, folosit atat pentru décor cat si pentru a delimita livingul de dining.
Interioarele amenajate in stil chinezesc au culori indraznete, culoarea predominanta este rosu, simbolizand ''noroc'' precum si galben, verde si negru. Plasati in living o masa de cafea joasa de culoare rosie sau vopsiti peretii in rosu si galben.
Pentru decorarea peretilor, alegeti un tapet din matase pentru un décor elegant sau panouri pictate pentru un décor colorat.
                                                                Sursa foto: Exotique

Un alt element specific oriental pentru decorarea peretilor si pentru a crea un plus de originalitate este Kimonoul - port traditonal japonez.
Corpurile de iluminat sunt confectionte din hartie de orez, specifice sunt lampioanele precum si lumanarile parfumate pentru a crea un iluminat difuz si relaxant.
Pentru decorarea ferestrelor, specifice sunt jaluzelele din bambus, perdelele fine in culori neutre pentru a crea o atmosfera calda si luminoasa, precum si perdele sau draperii din matase pentru un décor mai elegant.
Pentru a intregi atmosfera, plantele specifice in decorarea stilului oriental sunt bambusul, bonsaiul si orhideea.


Arta Feng Shui este practicata de mii de ani in Asia, atat in designul de interior cat si in arhitectura, pentru  a  
echilibra energiile si a aduce un plus de armonie si originalitate in designul de interior.