duminică, 3 aprilie 2016

Feng shui in living

Livingul este locul unde se aduna membrii familiei, potrivit pentru socializare cu prietenii, locul unde trebuie sa cream o atmosfera  potrivita pentru conversatie si relaxare.
Camera de zi trebuie sa fie luminoasa si primitoare, suficient de mare pentru a permite energiei sa curga liber.
Piesa importanta a livingului este canapeaua, decorata cu perne, confortabila si de calitate.
Pentru a avea parte de relatii trainice si armonioase amplasati canapeaua in fata unui perete solid iar  atunci cand va asezati pe canapea trebuie sa vedeti usa. Nu asezati niciodata canapeaua sub o grinda, pentru a evita problemele de sanatate sau anumite pierderi finanaciare. Ca remediu, puteti acoperi grinda cu un tavan fals.
O alta piesa de mobilier utila este masuta de cafea, de preferat din lemn, cu forme ovale sau rotunde pe care asezati un bol cu fructe si o vaza cu plante proaspete.
Biblioteca, de preferat sa fie amplasata in zona de N-E a livingului, prevazuta cu multe usi si cat mai putine rafturi.
Pentru a aduce bogatie si abundenta in viata ta, oglinda trebuie sa reflecte o masa imbelsugata.
De asemenea, un acvariu amplasat in zona de S-E sau o corabie a prosperitatii in zona de S-V, pentru a atrage bogatie si bunastare.
Pentru a atrage noroc si recunoastere, amplasati un semineu in partea de S-V.
Televizorul, de preferat sa fie amplasat intr-un colt al camerei, in zona de V sau N – V a camerei.
Pentru armonie in familie, amplasati tablouri vesele in partea de V a livingului . Persoanele care doresc sa se casatoreasca este recomandat sa amplaseze in zona de S-V a livingului rate mandarine. De asemenea, persoanele care doresc sa aiba copii trebuie sa amplaseze in zona de V doi elefanti.
Pentru a atrage faima si recunoastere amplasati un tablou reprezentand un cal in partea de S a camerei.
De asemenea, plantele verzi amplasate intr-un colt al livingului au un rol important, in zona de S pentru recunoastere, zona de S-E pentru bogatie si zona de E pentru sanatate.
Alegeti sa decorati livingul in stilul feng shui pentru a activa energetic toate sectoarele vietii.


miercuri, 30 martie 2016

Feng shui in bucatarie


Amenanajarea bucatariei  dupa principiile feng shui asigura un flux continuu al energiei chi prin echilibrul dintre ying (feminin) si yang (masculin) care ne ajuta in mai multe aspecte ale vietii: sanatate, dragoste, cariera si bani.

Bucataria este locul unde ne hranim, considerata spatiul vital al sanatatii noastre, trebuie sa fie spatioasa, luminoasa si foarte curata, dotata cu tot ce este necesar.

Mobilierul de bucatarie trebuie sa fie din lemn, masa ovala sau rotunda cu scaune in numar par iar dulapurile prevazute cu usi din lemn. Pe masa din bucatarie trebuie sa aveti intotodeauna un cos cu fructe.

Aragazul, amplasat in partea de S-V stimuleaza chi-ul relatiilor. Nu trebuie amplasat langa chiuveta iar ca remediu puteti folosi un paravan. Pastrati intotdeauna aragazul cat mai curat si asigutati-va ca este in stare buna de functionare, altfel veti avea un chi stagnant.

Chiuveta corespunde elementului apa, amplasata in zona de nord aduce liniste si imbunatatire profesionala.

Masina de spalat, de asemenea, trebuie amplasata tot in zona de nord pentru stimularea chi-ului.

Frigiderul, plin si foarte curat, amplasat in partea de S-E duce la imbunatatirea situatiei financiare, iar pentru a avea relatii familiale solide si durabile, amplasati-l in zona de S-V.

Cosul de gunoi intodeauna acoperit si nu la vedere, de preferat ascuns intr-un dulap.

Asigurati-va ca toate obiectele din bucatarie sunt in stare buna de functionare si nu sunt defecte, vesela sa nu fie fisurata, ciobita.

Culoarea peretilor sa fie cat mai luminoasa si calda, de preferat alb sau galben.



duminică, 27 martie 2016

Feng shui in baie

Baia reprezinta locul ideal pentru momentele de relaxare si purificare, locul ingrijirii personale zilnice.
Baia trebuie sa fie intotdeauna curata si ordonata pentru  a evita acumularea energiilor nefaste.
Circulatia aerului joaca un rol importanat, tineti fereastra deschisa pentru aerisire si pentru a permite energiei chi sa circule. In cazul in care nu aveti fereastra, montati un ventilator care sa aeriseasca aerul.
Instalatiile sanitare trebuie sa fie in stare buna de functioare care sa nu permita scurgerea apei, asociata cu pierderi financiare.
Usa de la baie si capacul de toaleta este indicat sa fie inchise pentru a diminua piederea de energie si cea financiara.
Oglinda, un element indispensabil in baie, trebuie amplasata fata in fata cu usa de la intrare in baie pentru a dirija fluxul energie.
Echilibrati elementele pamant si apa, folosind obiecte din lemn, culori benefice: maro si galben.
Pentru a improspata aerul folositi lumanari si bete parfumate.

sâmbătă, 26 martie 2016

Feng shui in dormitor

Amenanajarea dormitorului  dupa principiile feng shui asigura un flux continuu al energiei chi prin crearea unui echilibru intre formele de energie yin (feminin) si yang (masculin) care ne ajuta in mai multe aspecte ale vietii: sanatate, dragoste si succes.

Ce nu trebuie sa amplasati in dormitor:

Prezenta acestor elemente perturba energia chi.
-          Televizor
-          Calculator
-          Alte echipamente tehnice

Atunci cand spatiul nu ne permite, solutia de compromis este de a amplasa televizorul intr-un dulap care trebuie sa stea inchis dupa ce ati terminat vizionarea. De asemenea, inchideti  laptopul cand nu il folositi, cel mai indicat ar fi sa-l puneti intr-un sertar sau pe un raft. Pentru o stare buna de sanatate, zona de lucru trebuie sa fie separata de zona de odihna.

Patul este piesa de mobilier cea mai importanta din dormitor iar plasarea gresita va poate pune in pericol sanatatea.

Plasarea ideala a patului este in diagonala usii, va ofera intimitate si va permite sa vedeti cine intra in dormitorul dumneavoastra.

Niciodata nu asezati patul in fata usii, este considerata o pozitie nefasta si niciodata pe un perete partajat de baie.

Evitati amplasarea patului in fata sau sub o fereastra , deoarece energia chi iese din camera prin fereastra si in cazul in care patul este in aceasta cale, energia chi va curge peste voi in timp ce dormiti, provocand un somn agitat.

Patul trebuie sa fie accesibil din ambele parti si sa aiba noptiere in fiecare parte, pe care sa fie amplasate veioze.

Usile de la dormitor si de la dulapuri trebuie sa fie inchise si de asemenea hainele din dulapuri trebuie sa fie curate si ordonate.

Evitati amplasarea oglinzilor in dormitor, au rolul de a reflecta energia si de a amplifica grijile iar atunci cand acestea exista nu trebuie sa reflecte patul.

Iluminarea este foarte importanta, sursa de lumina ar trebui sa fie pe perete, de asemenea puteti folosi lumanari parfumate de culoare rosie pentru a amplifica romantismul.
Improspatati aerul deschizand ferestrele in fiecare zi pentru  a aerisi si a lasa sa  patrunda cat mai multa energie solara.

Culorile sunt utilizate de obicei pentru a imbunatati un anumit tip de energie sau pentru a echilibra relatia yin-yang. Alegeti culori calde, odihnitoare, roz pal, culoarea piesicii, galben pai, fiind considerate culori deosebit de benefice.

Decorati peretii cu tablouri vesele, imagini de cuplu, imagini ale naturii, pasari si flori, doua rate mandarine, doua lebede, flori de piersic pentru a crea o atmosfera romantica si relaxanta.

Va doresc o primavara frumoasa si prospera, plina de oportunitati!