vineri, 27 iunie 2014

Stilul industrial-vintage in amenajari

Mobilierul in stil industrial vintage inspirat din uzinele vechi aduce autenticitate si creativitate in orice design de interior.
Sursa foto: Exotique

Elemente precum lemnul reciclat, metalul, textilul si pielea vintage creeaza un mix pentru un décor interesant si unic. Spatiile destinate amenajarii acestui stil sunt in general foarte generoase cu ferestre mari si pereti din caramida, nefinisati.



Pentru amenajarea livingului o canapea din material textil, decorata cu perne in culori indraznete, creeaza o atmosfera placuta si relaxanta. Pentru un plus de originalitate masuta de cafea poate fi inlocuita cu un cufar din piele vintage.









Sursa foto: Exotique

Piesele de mobilier in stil industrial asortate cu perdele, draperii si alte obiecte decorative contribuie la realizarea unui interior personalizat. Puteti alege un covor din blana sau un covor tesut, draperii si perdele din materiale textile precum bumbacul sau inul. Pentru decorarea peretilor alegeti tablourile si ceasurile vechi sau, de ce nu, chiar si cateva placute inscriptionate.
Sursa foto: Exotique

Corpurile de iluminat specifice acestui stil sunt lampile de tavan din metal sau sticla, lasand cablurile la vedere pentru a accentua ideea de industrial. Pentru un iluminat difuz, folositi o veioza sau un lampadar din metal, ambele reglabile.

Sursa foto: Exotique
Stilul industrial se preteaza mai ales in amenajarea unor cluburi, pub-uri sau cafenele. Mesele si scaunele reglabile din metal sau lemn si cu finisaj invechit sunt alegerea potrivita pentru amenajarea unor astfel de spatii.
Sursa foto: Exotique 

Pentru amenajarea unui spatiu de locuit sau a unor spatii comerciale, va recomand piesele de mobilier si decoratiunile in stil industrial ‘’Exotique’’.


duminică, 15 iunie 2014

Cum sa-ti decorezi o gradina in stil oriental

Gradinile orientale sunt un mix unic de elemente, unde piatra, nisipul, lemnul, apa si vegetatia luxurianta  creeaza o atmosfera ambientala de vis.

Unele specii de plante au semnificatii speciale, lotusul este frecvent intalnit in gradinile paradis cu o floare deosebita, Buddha fiind descris ca stand pe o floare de lotus. De asemenea, pinul este frecvent intalnit in gradinile orientale, fiind considerat un simbol al rezistentei si longevitatii dar si al armoniei si echilibrului.

Apa este un element vital in feng shui, aduce prosperitate si noroc. Gradina poate fi decorata cu o fantana din piatra, marmura, bronz sau cupru, sunetul apei avand rolul de calmare si linistire.  Pentru o atmosfera relaxanta si revigoranta puteti construi o cascada sau un iaz traversat de un pod din lemn sau bambus, amandoua cu rol decorativ.

Gradinile trebuie amenajate in asa fel incat sa fie la fel de confortabile ca si interiorul. Frumusetea unei gradini este influentata de imaginatia si creativitatea designerului sau proprietarului. In privinta mobilierului puteti alege mese si scaune din lemn masiv, in special lemn de teck precum si canapele, fotolii din fibra naturala (rattan, zambila de apa, bambus). Va puteti bucura de sezlongurile din lemn masiv, in special cele reglabile, fiind foarte confortabile si practice, totodata - alegerea perfecta pentru relaxare. De asemenea, leaganele sunt potrivite pentru petrecerea timpului de joaca al copiilor.

Piatra creeaza un echilibru feng shui in aer liber, aleile pot fi pavate cu piatra naturala. Puteti decora gradina cu diferite statuete din marmura sau piatra, precum si cu pagode din piatra.
Daca doriti sa plasati un o statuie Buddha in gradina, aceasta trebuie sa cuprinda intregul corp, plasarea doar a capului este un semn de lipsa de respect.

O pergola sau un foisor din lemn masiv va protejeaza de soarele fierbinte si cu aceasta ocazie veti petrece mai mult timp in aer liber. Pentru mai multa umbra si frumusete, le puteti decora cu multe flori colorate.

Pentru un iluminat difuz si relaxant puteti decora gradina cu lampadare si felinare in care sa folositi lumanari aromate. Sa nu uitam nici de umbrele realizate din materiale naturale, bambus si bumbac cerat care ne protejeaza de razele soarelui.

Amenajarea unei gradini in stil oriental sau cu influente ale acestui stil, este alegerea potrivita pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea acestui loc minunat numit paradis.